Noticia de Prensa - Penya Blaugrana London - El Mundo

Penya Blaugrana London voldria clarificar el titular enganyós de l’article publicat al diari “El Mundo” el 18 de Maig 2017 :

http://www.elmundo.es/cronica/2017/05/18/5916d6a222601dbc448b46e6.html

El FC Barcelona es va adherir recentment al pacte nacional pel referèndum que recolza el “dret a decidir” dels ciutadans de Catalunya en un referèndum democràtic. “El Mundo” va contactar amb la Penya Blaugrana London i d'altres penyes per preguntar la nostra opinió.

El titular de l'article incorrectament dóna a entendre que la Penya Blaugrana London està en contra del dret a decidir. Aquest titular posa de relleu les tàctiques manipuladores i enganyoses d'alguns mitjans de comunicació amb l’objectiu d’entorpir el debat polític en l’àmbit Català. 

La posició de la Penya blaugrana London és la de respecte absolut envers totes les opinions, sense tenir una posició oficial en aquest debat. Tanmateix, un “no posicionament” en cap cas constitueix una pronunciació en contra del referèndum, tal i com l’article dóna entendre. Només pot ser entès com el fet que els socis de la penya tenen visions diferents en el tema de l'autodeterminació de Catalunya i creiem que aquestes discussions polítiques són millor debatudes fora de l’àmbit de la penya. 

A la llum d’aquest article, voldríem aclarir que la Penya blaugrana London respecta profundament totes les posicions en aquest debat polític, inclosa l'adherència del FC Barcelona al pacte nacional pel referèndum i també el dret a decidir. A més a més, creiem fermament en els valors democràtics i per tant desitgem que aquesta situació sigui resolta aviat d’acord amb els estàndard democràtics de la nostra societat.

Date: 
Friday, May 19, 2017